Šalát

Fazuľové klíčky s tofu

Autor receptu: shanshi

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.
  2. Vo woku rozpálime olej a opražíme cibuľku. K nej pridáme tofu a spolu osmažíme. Opatrne premiešame tak, aby sa tofu nerozpadlo. Fazuľové klíčky necháme odkvapkať a postupne pridávame k tofu.
  3. Sezamový olej, sójovú omáčku, kurací vývar a čínske korenie zmiešame do omáčky a dobre premiešame so zeleninou s tofu. Ak treba, dolejeme kurací vývar a ešte raz dochutíme.
  4. Shan'shi Tip: Jedlo môžeme podávať s ryžou a dochutiť ho čili korením alebo Sambal Oelek korenistou pastou.