Fazuľová torta

Autor receptu: majuska0606

Raz prišiel jeden pekný deň, kedy som sa rozhodla nadobro zbaviť múky, no nechcela som sa vzdať maškŕt. Chuť na kakaový zákusok bola väčšia,tak som sa rozhodla urobiť ho zdravší,výživnejší a chuť-hmm, poviem Vám, čistá delikatessa :-) Je chutný aj teplý, no odporúčam podávať vychladený s čerstvým ovocím ( jahody,ananás,kiwi - overené a chutné) Torta nie je vhodná pre pacientov s DNOU.(pre veľký obsah fazule)

10
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najskôr sa chcem ospravedlniť, ale tortu som robila niekoľko x, ale postup som vždy zabudla odfotiť :-) Nabudúce doplním. Je to ale veľmi jednoduché. Prvý krok - je prepláchnuť fazuľu z plechoviek a rozmixovať na úplne jemnú hmotu. Bude zozačiatku hustá, no keď do nej pridáme ostatné suroviny, bude tá pravá tortová. :-)
  2. V druhej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a spojíme to s rozmixovanou fazuľou a pomixujeme všetko spolu.Ďalej pridáme škoricu,prášok do pečiva a pomaly vmiešame kakao.
  3. Tortovú formu vymastíme kokosovým olejom a pečieme na 200 stupňoch a piekla-40-50 minút . Na obrázku dozdobený celou škoricou :-)
  4. A ešte zhora.