Fazuľová polievka s kvakou a sušenými slivkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu namočíme deň vopred. Cibuľu nasekáme nadrobno. Vložíme do rozpáleného tuku a pečieme do zlata. Zalejeme fazuľou aj s vodou, pridáme koreniny a varíme, kým nezačne mäknúť.
  2. Pridáme kvaku a varíme, kým nie sú všetky suroviny mäkké. Dochutíme medom a octom. Pred koncom pridáme sušené slivky a odstavíme. Ako prílohu odporúčame doma pripravený rozmarínový chlieb s hrozienkami.
  3. Rozmarínový chlieb: múku zmiešame so soľou. Z vody a droždia pripravíme kvások. Hrozienka namočíme na pol hodiny do vody, scedíme a spolu s nasekaným rozmarínom vložíme do múky. Prilejeme kvások a vypracujeme hladké cesto. Necháme vykysnúť. Vypracujeme bochník, potrieme vodou a pečieme 10 minút pri teplote 200 oC a päť minút na 160 oC.