Fazuľová polievka
Fazuľová polievka ribollita z Toskánska (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Polievka na zahriatie a pohodlie.
6 porcií |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu, pokrájaný zeler a mrkvu. Posolíme. Opekáme asi 15 minút. Pridáme rozpučený cesnak a čili podľa chuti. Opekáme asi 3 minúty.
- Pridáme rozmarín, vývar a paradajky (ja dávam väčšinou čerstvé, ale samozrejme sa môžu dať aj v konzerve).
Privedieme do varu.
- Po 10 minútach pridáme kel (alebo cavolo nero), varíme 10 minút, pridáme nastrúhaný parmezán a fazule.
Starší chlieb (nemal by byť čerstvý, urobilo by sa z toho "blato") nakrájame na väčšie kúsky a vmiešame do polievky.
- Ak sa polievka varí aj na druhý deň, tak je lepšie chlieb dať až na tanier, aby sa nerozmočil.
Polievku dochutíme octom, posypeme troškou parmezánu, pridáme soľ a korenie podľa chuti a môžeme aj ozdobiť čerstvou bazalkou.
- Dobrú chuť.