Fazuľová polievka

Fazuľová polievka ribollita z Toskánska (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Polievka na zahriatie a pohodlie.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu, pokrájaný zeler a mrkvu. Posolíme. Opekáme asi 15 minút. Pridáme rozpučený cesnak a čili podľa chuti. Opekáme asi 3 minúty.
  2. Pridáme rozmarín, vývar a paradajky (ja dávam väčšinou čerstvé, ale samozrejme sa môžu dať aj v konzerve). Privedieme do varu.
  3. Po 10 minútach pridáme kel (alebo cavolo nero), varíme 10 minút, pridáme nastrúhaný parmezán a fazule. Starší chlieb (nemal by byť čerstvý, urobilo by sa z toho "blato") nakrájame na väčšie kúsky a vmiešame do polievky.
  4. Ak sa polievka varí aj na druhý deň, tak je lepšie chlieb dať až na tanier, aby sa nerozmočil. Polievku dochutíme octom, posypeme troškou parmezánu, pridáme soľ a korenie podľa chuti a môžeme aj ozdobiť čerstvou bazalkou.
  5. Dobrú chuť.