Fazuľová najsamlepšia nátierka

Autor receptu: zuzananoskova

Fazuľovú nátierku pripravila gestorka Školy varenia v Poluse Henrieta Peškovičová a po jej ochutnaní som si ju okamžite zamilovala. Momentálne je pre mňa číslom 1. Verím, že aj Vám bude chutiť, je úplne nenáročná na prípravu a určite aj suroviny máte doma :-)

2-3
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ak máte, použite bielu fazuľu v paradajkovej omáčke, ak nie, improvizujte ako ja: fazuľa a paradajky ;-)
  2. Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu, pridajte najlepšie čerstvý tymián, premiešajte, jadierka, premiešajte, jablko pokrájané na kúsky. Chvíľočku preduste.
  3. Pridajte pokrájané paradajky, neskôr fazuľu, podľa chuti soľ (nemusíte), premiešajte - prehrejte a odstavte. Môžete nechať vychladnúť alebo hneď teplé rozmixovať do konzistencie akú máte radi. Dozdobte jadierkami a tymiánom. Podávať môžete na čerstvý domáci chlebík alebo ľanové krekry.
  4. Dobrú chuť :-)