Fazuľová fučka
Autor receptu: zdenin
Hodne receptov používam odkukaných od mamky, tento je jeden z nich sú to recepty, ktoré už mladý ľudia nepoužívajú, je to naškodu staré recepty sú lacnejšie, ale aj zdravé.
8 porcií |
2 minút príprava |
2 minút na 100 °C |
Postup
- Jeden deň namočenú fazuľu dáme do vedšieho hrnca variť, ako sa začne variť pridáme sodu bikar., pridám kvapku oleja aby nám voda nevykypela z hrnca. Varíme do rozvarenia, je potrebné aby voda bola 1 cm nad okraj fazuly, pridáme opláchnutú ryžu, varíme pomaly, osolíme, dávame pozor aby sa nám kaša neprilepila na dno hrnca. Keď je aj ryža mäkká kašu zahustíme krupicou - bude stačiť za dve lyžice dobre premiešame, až sa hmota bude v hrci nadvihovať a bude mať pocit že Vám večera uniká, hrniec stiahnite z horáku zakryte prikrývkou a necháme spariť.
- Túto kašu môžete mať uvarenú aj deň pred podávaním, ja si časť dávam do mrazničky. Na oleji si opražíme cibuľku a dáme do misky na teplé miesto, na tej istej panvici pridáme troška oleja a zohrievame kašu, až do pripečenia ja pridávam domáce oškvarky.
- Podávam na tanier asi za žufanku pekne upravím, posypem cibuľkou, mäsožravím na prilepšenie pridám plátky údeneho vareného mäsa na zvýraznenie chuti nezabudnite na kyslú kapustu - kvasenú, alebo niečo podobné. Snáď môžem dodať- dobrú chuť , je to sýte jedlo , zdravé a nebezpečné .