Fazuľková polievka

Fazuľková polievka nakyslo (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

U nás na Šariši sa varili dva druhy fazuľkovej polievky. Jedna na cibuľke s mletou červenou paprikou, druhá nakyslo. Obe sa varia doteraz a obe chutia.

4-5
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľku nakrájame na 3 cm dlhé kúsky a dáme do hrnca. Pridáme celé korenie, bobkový list a soľ. Zalejeme vodou a varíme do polomäkka.
  2. Potom vložíme na kocky nakrájané zemiaky, ak treba, dolejeme vodu, a varíme, kým nie sú zemiaky skoro mäkké. Pridáme v mlieku rozhabarkovanú múku a dovaríme.
  3. Polievku odstavíme z ohňa a dochutíme trochou cukru a octom do príjemnej sladkokyslej chuti.