Struková fazuľka

Fazuľka s chrenom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Je sezóna fazuliek a tak ich môžeme doma pripravovať na veľa spôsobov, nielen tých klasických.* Tieto fazuľky sa môžu jesť teplé, ale výborné sú aj vychladnuté. S plátkom chleba super rýchla letná večera.

2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájanú fazuľku povaríme v troche osolenej vody 10 minút. Nedávame zbytočne veľa vody. Potom scedíme zbytok vody.
  2. Zmiešame ocot, olivový olej, nastrúhaný chren, korenie a soľ. Chrenu musí byť veľa, môžeme ho pridať, ale nemôžeme uberať.
  3. Primiešame k fazuľke.
  4. Na taniere dáme fazuľku, obložíme plátkami natvrdo uvarených vajec a polovicami cherry paradajok a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
  5. Podávame s plátkom chleba.