Zeleninový eintopf
Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom zdravé a
veľmi chutné. A hlavne
z jedného hrnca!
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a na kolieska nakrájanú mrkvu.
- Potom postupne pridávame pokrájanú fazuľku a na väčšie kúsky pokrájané zemiaky.
- Nakoniec pridáme lúpané rajčiny. Trochu ich varechou posekáme.
V lete môžu byť, samozrejme, čerstvé.
- Zalejeme vodou, ale len tak-tak. Pridáme posekanú petržlenovú vňať.
- Prikryté varíme asi tak 45 minút.
Hotovo. Podávame s chlebom alebo bagetou.