Zeleninový eintopf

Fasolakia - zelené fazuľky po grécky (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom zdravé a veľmi chutné. A hlavne z jedného hrnca!

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji opražíme pokrájanú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a na kolieska nakrájanú mrkvu.
  2. Potom postupne pridávame pokrájanú fazuľku a na väčšie kúsky pokrájané zemiaky.
  3. Nakoniec pridáme lúpané rajčiny. Trochu ich varechou posekáme. V lete môžu byť, samozrejme, čerstvé.
  4. Zalejeme vodou, ale len tak-tak. Pridáme posekanú petržlenovú vňať.
  5. Prikryté varíme asi tak 45 minút. Hotovo. Podávame s chlebom alebo bagetou.