Fašírky trochu inak (fotorecept)
Autor receptu: hrky
Kto má rád tradičné jedlá a lahôdky a niekedy s obmenou, je toto recept práve pre neho :)
30 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Vriacou vodou zalejeme ovsené vločky a necháme cca 1 hodinu postáť.
Pravidlo je, že koľko použijeme vločiek, presne toľko dáme vody.
Nastrúhame si na jemno tvrdý syr a prichystáme všetky ingrediencie na dochutenie
- Všetko spolu premiešame, pridáme pretlačený cesnak a cibuľu nadrobno, samozrejme všetko podľa chuti, ako máte radi.
- Tvarujeme fašírky a tie potom obaľujeme ako klasické, v trojobale.
- Vyprážame na horúcom oleji a podávame so zemiakmi uvarenými v šupke, alebo kto aké má rád.
- Ak niekto nemá rád klasicky vyprážané na oleji, môže skúsiť takúto obmenu - ešte pred obalením poukladať fašírky na plech vystlaný papierom a upiecť v rúre.
Pred dopečením na každú fašírku dať malý kúsok masla.
Sú tiež výborné a chrumkavé, chutia aj samostatne :)
Dobrú chuť