Fašírky trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: hrky

Kto má rád tradičné jedlá a lahôdky a niekedy s obmenou, je toto recept práve pre neho :)

30 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Postup

  1. Vriacou vodou zalejeme ovsené vločky a necháme cca 1 hodinu postáť. Pravidlo je, že koľko použijeme vločiek, presne toľko dáme vody. Nastrúhame si na jemno tvrdý syr a prichystáme všetky ingrediencie na dochutenie
  2. Všetko spolu premiešame, pridáme pretlačený cesnak a cibuľu nadrobno, samozrejme všetko podľa chuti, ako máte radi.
  3. Tvarujeme fašírky a tie potom obaľujeme ako klasické, v trojobale.
  4. Vyprážame na horúcom oleji a podávame so zemiakmi uvarenými v šupke, alebo kto aké má rád.
  5. Ak niekto nemá rád klasicky vyprážané na oleji, môže skúsiť takúto obmenu - ešte pred obalením poukladať fašírky na plech vystlaný papierom a upiecť v rúre. Pred dopečením na každú fašírku dať malý kúsok masla. Sú tiež výborné a chrumkavé, chutia aj samostatne :) Dobrú chuť