Bravčové fašírky

Fašírky so smotanovo-kôprovým dipom (fotorecept)

Autor receptu: remy

Fašírky sú úžasné, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby. Jeden z mojich:

Postup

  1. Rohlík nakrájame na malé kocky, polejeme mliekom, v ktorom sme prešľahali vajíčko. Na troške oleja alebo masti si osmahneme cibuľu nakrájanú na drobno, pridáme pretlačený cesnak. Odstavíme a okoreníme čiernym korením, tymianom, majoránom a osolíme. Zmiešame s namočeným rohlíkom.
  2. Mäso si zomelieme, dva stredné zemiaky nastrúhame, všetko spolu zmiešame so zmesou korenín s rohlíkom. Vytvarujeme guľky a obalíme v strúhanke.
  3. Fašírky pomaly vysmažíme, ideálne na masti.
  4. Smotanovo - kôprový dip: Smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom, čiernym korením, vegetou, prípadne korením podľa chuti. Pridáme malú lyžičku horčice a posekaný čerstvý kôpor. Dobre premiešame.