Fašírka zo zeleniny s čubricou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dostala som väčšie množstvo bulharského korenia - čubrice. Do mäsa som ju už použila, teraz som skúsila do zeleniny. Rodina bola s výsledkom veľmi spokojná. Fašírky nielen krásne voňali, ale aj chutili.

4
porcie
30 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv som si pripravila a očistila všetku zeleninu. Mrkvu som pokrájala na plátky a tie na malé kocky.
  2. Tak isto som pokrájala celer...,
  3. petržlen...,
  4. kaleráb a...
  5. ...postupne som ju pridávala do studenej vody.
  6. Pokrájala som aj očistenú cibuľu.
  7. Z mrazničky som vybrala karfol a nechala som ho rozmraziť. Mala som ho už predvarený, zvyknem si ho už takto predpripravený odložiť na jeseň na táckách do mrazničky. Kto má čerstvý, povarí ho vo vriacej osolenej vode asi 5-7 minút.
  8. Pokrájanú koreňovú zeleninu som scedila a pridala do panvice s olejom, kde som už osmažila predtým cibuľu a spolu som celé opražila ešte 8 minút. Zeleninu som nechala úplne vychladnúť.
  9. Karfiol som rozdrobila pomocou vidličky.
  10. Prichystala som si čubricu.
  11. Ku karfiolu som pridala vychladnutú zeleninu, posekanú vňať petržlenu a celeru a vo vode namočenú a vytlačenú žemľu.
  12. Pridala som ešte soľ, čerstvo mleté čierne korenie, čubricu, vajce, zelený hrášok a dobre som to premiešala. Hrášok som mala mrazený, nevarila som ho, on zmäkne dostatočne pri vyprážaní, nezvädne, ani sa nerozpadne, ale zostane pekne celý a trošička na skus - čo je oveľa chutnejšie.
  13. Pridala som detskú krupicu, strúhankou som zahustila do potrebnej hustoty, znovu som celé premiešala a nechala ešte 15 minút postáť, aby nabobtnala krupica a prepojili sa všetky chute.
  14. Vlhkými rukami som vytvarovala gule, ktoré som dlaňami sploštila a ešte som fašírky obalila v strúhanke.
  15. Fašírky som opražila z oboch strán v horúcom oleji pekne do červena a chrumkava - z každej strany asi 4 minúty. Pri vyprážaní krásne rozvoniavali čubricou.
  16. Podávala som ich horúce so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.