Fašírka s červenými zemiakmi

Autor receptu: brambora

Takúto fašírku som robila prvýkrat... Recept na ňu mám od mojej mamy, po telefóne mi hovorila ako nato! :) A také zemiačky robievala moja babka ako hlavný chod s kyslým mliekom...

15 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ako prvé si uvaríme 3 vajcia na tvrdo a namočíme si chlieb alebo rohlíky do trochy mlieka.
  2. Mleté mäso si dáme do veľkej misy. Pridáme dve surové vajcia, vyžmýkaný chlieb alebo rohlík, soľ, mleté čierne korenie, pretlačený cesnak a premiešame najlepšie rukami. Nakoniec posypeme trochou strúhanky a opäť premiešame.
  3. Formu na biskupský chlebík si vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Vystelieme ju polovicou masy z mäsa, uložíme nato tri vajcia uvarené na tvrdo, poprášime trochou strúhanky a utlapkáme druhou polovicou mäsa a opäť poprášime trochou strúhanky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 200 C zhruba 1 hodinu prikryté alobalom a 1/2 hodinu odokryté, nech to chytí kôrku. :)
  4. Kým sa nám fašírka pečie, tak si uvaríme v osolenej vode zemiaky. Na panvičku si dáme trocha masti alebo masla, pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a toľko mletej červenej papriky, aby to malo silnú červenú farbu. Túto zmes vylejeme na uvarené zemiaky a vidličkou premiešame. Zemiačky sa musia trocha rozpadnúť ale nesmie to byť pyré. :)
  5. Fašírku si nakrájame, pridáme zemiačky a niečo kyslé k tomu... Dobrú chuť.