Oškvarkové pečivo
Fašiangové oškvarkové pletenky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Výborné, mäkučké.
12 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180-200 °C |
Postup- Na vymiesenie cesta som použila robot. Ak nemáme pomocníka, tak klasickým spôsobom vypracujeme cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
- Vykysnuté cesto vyložíme na pracovnú dosku a zľahka prehnetieme. Potom ho rozdelíme na 12 ks, z ktorých urobíme guľky. Zakryjeme.
- Postupne každú guľku rozvaľkáme na tenko do tvaru obdĺžnika. Potrieme mletými škvarkami, osolíme a stočíme do rolky. Rolku v strede narežeme a stočíme do vrkoča. Urobíme klbko.
- Uložíme na plech, potrieme bielkom a posypeme semienkami. Necháme podkysnuť, kým sa rúra nahreje a upečieme do zlatista.
|