Oškvarkové pečivo

Fašiangové oškvarkové pletenky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Výborné, mäkučké.

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na vymiesenie cesta som použila robot. Ak nemáme pomocníka, tak klasickým spôsobom vypracujeme cesto a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto vyložíme na pracovnú dosku a zľahka prehnetieme. Potom ho rozdelíme na 12 ks, z ktorých urobíme guľky. Zakryjeme.
  3. Postupne každú guľku rozvaľkáme na tenko do tvaru obdĺžnika. Potrieme mletými škvarkami, osolíme a stočíme do rolky. Rolku v strede narežeme a stočíme do vrkoča. Urobíme klbko.
  4. Uložíme na plech, potrieme bielkom a posypeme semienkami. Necháme podkysnuť, kým sa rúra nahreje a upečieme do zlatista.