Farmársky chlieb
	        Autor receptu: allka
	         
	        
	        Je veľa receptov na chlieb, ale tento je jednoduchý,rýchly a veľmi chutný.
| 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Zamiešajte zmes s rascou a vodou,pomaly treba pridávať. cesto má byť tuhšie,aby nepretekalo cez prsty.miesime asi 10minút.zakryté cesto by malo kysnúť asi tak 30minút na teplom mieste.ja si trosku zohrejem rúru//tak na 40 stupňov// a dám cesto dnu.je dobré dať cesto do niečoho,čo pri kysnutí urobí tvar,ja ho dávam do prúteneho košíčka vystlaného utierkou.
 - Po vykysnutí dám na plech papier na pečenie,položím na neho cesto,ešte dotvarujem ,zakryjem a este 15 minút nechám kysnúť.
 - Zarobím si vlažnú vodu zo soľou/soli nie veľa,aby nebol chlieb priveľmi slaný/,potriem  cesto,popichám vidličkou a dám do rúry vyhriatej na 210 stupňov/mám elektrickú/.po 10minútach pečenia znížim teplotu na 180 stupňov a znova potriem slanou vodou.chlieb sa pečie približne 60 minút.pred úplným dopečením este raz potriem slanou vodou.
 - Keď je chlebík upečený,vyberiem ho do košíčka a nechám vychladnúť.