Farmársky chlieb

Autor receptu: allka

Je veľa receptov na chlieb, ale tento je jednoduchý,rýchly a veľmi chutný.

10
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zamiešajte zmes s rascou a vodou,pomaly treba pridávať. cesto má byť tuhšie,aby nepretekalo cez prsty.miesime asi 10minút.zakryté cesto by malo kysnúť asi tak 30minút na teplom mieste.ja si trosku zohrejem rúru//tak na 40 stupňov// a dám cesto dnu.je dobré dať cesto do niečoho,čo pri kysnutí urobí tvar,ja ho dávam do prúteneho košíčka vystlaného utierkou.
  2. Po vykysnutí dám na plech papier na pečenie,položím na neho cesto,ešte dotvarujem ,zakryjem a este 15 minút nechám kysnúť.
  3. Zarobím si vlažnú vodu zo soľou/soli nie veľa,aby nebol chlieb priveľmi slaný/,potriem cesto,popichám vidličkou a dám do rúry vyhriatej na 210 stupňov/mám elektrickú/.po 10minútach pečenia znížim teplotu na 180 stupňov a znova potriem slanou vodou.chlieb sa pečie približne 60 minút.pred úplným dopečením este raz potriem slanou vodou.
  4. Keď je chlebík upečený,vyberiem ho do košíčka a nechám vychladnúť.