Farebné rezy (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Trošku prácnejšia príprava, no výsledok určite stojí za to !

8
porcií
60 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si klasicky pripravíme piškótové cesto. Čiže žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu a nakoniec sneh z bielkov. Upečieme si dve piškótové cestá na plechu ( 30 x 40 cm ) vystlanom papierom na pečenie.
  2. Po upečení vyklopíme na čistú utierku a zvinieme do rolády. Necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme si cesto č. 2: Najprv si vymiešame vajcia s cukrom, pridáme múku, sódu bikarbónu, rozpustené maslo a med, 1 PL kyslej smotany.
  4. Vypracujeme si cesto. Cesto je lepkavejšie, určite treba ešte pridať múku a dobre podsypať, no pracuje sa s ním výborne.
  5. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na tenko ( 30 x 40 cm ). Fakt treba vaľkať na tenko, cesto sa dosť nafúkne. Upečieme vo vyhriatej rúre na zadnej strane plechu do zlatista. Treba sledovať, trvá to pár minút.
  6. Ideme na krém: najprv si uvaríme z mlieka a pudingových práškov hustý puding, necháme úplne vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding.
  7. Vychladnuté rolády si potrieme džemom - pre nás naj marhuľový, ale môže byť aj iný :) Pokrájame na hrubšie kúsky - niekoľko sa nám zvýši.
  8. A ideme skladať. Cesto č. 2 si dáme na tácku, potrieme polkou krému, poukladáme roládky tesne vedľa seba.
  9. Potrieme druhou časťou krému. Priklopíme druhú časť cesta č. 2. Môžme trocha zaťažiť a uložíme na chladné miesto na pár hodín.
  10. Poprášime práškovým cukrom. Aj keď je to medové cesto, dá sa krájať hneď v ten deň - asi je to tou smotanou :) .. Môj odpočíval cca 3 hodiny a dal sa krásne nakrájať. Je výborný - odporúčam :)