Farebná nádivka ZELENIŇÁK

Autor receptu: nonna

Jedlá zo zeleniny NIKDY nemôžu byť nechutné, leda že by sa čosi pokazilo počas ich prípravy. Sú vždy aj zdravé vďaka obsahu vitamínov, živých enzýmov, minerálov, ak pravda sa veľmi nepokazia nejakými tučnými alebo mäsovými surovinami. V tomto recepise je len kúsok slaniny pre chuť. Nádivka si uchováva prevahu zeleninovej chuti.

2
porcie
20 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu umyjeme, karfiol rozoberieme na malé ružičky, hlúbik pokrájame na malé kúsky, tak isto aj kapustu, pór aj vňať na kolieska.
  2. Spolu s kukuricou dáme všetko prevriť asi na 7-8 minút.
  3. Na pokrájanej slanine opražíme jemne na malé kúsky pokrájanú cibuľu, pridáme k nej na plátky nakrájaný cesnak.
  4. Pečivo pokrájame a namočíme v mlieku, vytlačíme. pridáme k nemu zliatu zeleninu, slaninovú zmes, všetky koreniny, soľ, žĺtok a bielok vyšľahaný na sneh opatrne vmiešame do celej masy.
  5. Všetko dokonale jemne premiešame, dáme do vymasteného pekáča a pečieme vo vyhriatej rúre cca 45 minút.