Fantastický broskyňovo-čučoriedkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: uschi
Rýchly a chutný koláčik.
12 porcií |
30 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup- Z hladkej múky, cukru, vanilky, masla, kypriaceho prášku a vajca rýchlo vypracujeme krehké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na pol hodiny do chladničky. 26 cm tortovú formu vymastíme maslom a vyložíme vyvaľkaným cestom, pričom vytvoríme aj okraje asi do polovice formy.
- Dno posypeme rozmrvenými piškótami.
- Scedené a odkvapkané ovocie rozložíme na piškóty.
- Z mlieka, zlatého klasu a trochy kryštálového cukru uvaríme redší puding, ktorý vychladíme a navrstvíme na ovocie. 70 g práškového cukru, 30 g masla, sladkú smotanu na miernom ohni miešame do rozpustenia a prisypeme mandle. Hmotu rozotrieme na puding.
- Koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme do zlatova asi 20-25 minút.
- Koláč vo forme necháme vychladnúť a až potom ho vyberieme z formy a nakrájame.
|