Fantastický broskyňovo-čučoriedkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Rýchly a chutný koláčik.

12
porcií
30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z hladkej múky, cukru, vanilky, masla, kypriaceho prášku a vajca rýchlo vypracujeme krehké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na pol hodiny do chladničky. 26 cm tortovú formu vymastíme maslom a vyložíme vyvaľkaným cestom, pričom vytvoríme aj okraje asi do polovice formy.
  2. Dno posypeme rozmrvenými piškótami.
  3. Scedené a odkvapkané ovocie rozložíme na piškóty.
  4. Z mlieka, zlatého klasu a trochy kryštálového cukru uvaríme redší puding, ktorý vychladíme a navrstvíme na ovocie. 70 g práškového cukru, 30 g masla, sladkú smotanu na miernom ohni miešame do rozpustenia a prisypeme mandle. Hmotu rozotrieme na puding.
  5. Koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme do zlatova asi 20-25 minút.
  6. Koláč vo forme necháme vychladnúť a až potom ho vyberieme z formy a nakrájame.