Fantastická domáca pizza (fotorecept)

Autor receptu: buci

Pizza z reštaurácii u nás doma už nie je tak populárna ako tá domáca. Tento recept nie je nijak náročný a stojí za skúšku.

70 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto. Hrnček mlieka zohrejeme na "letnú" teplotu a vylejeme do misky. Pridáme polku droždia, ktoré rozdrobíme na malé kúsky. Pridáme trochu kryštáľového cukru. Necháme postáť 5-10 minút. Pridáme hladkú múku (tak od oka, záleží na vás koľko cesta chcete) a do nej pol lyžičky soli, jednu PL oleja. Cesto vymiesime a necháme vykysnúť 50-60 min.
  2. Zatiaľ si pripravíme paradajkový podklad. Jeden pohár paradajkového pretlaku (ja požívam domáci) vylejeme do misky. Pridáme jednu lyžičku sušeného oregana a jednu lyžičku sušenej bazalky, 1-2 pretlačené strúšiky cesnaku a olivový olej. Podľa chuti môžete osoliť a okoreniť.
  3. Pokrájame si obloženie. V mojom prípade sú to tieto suroviny, no fantázii a chuti sa medze nekladú. Mozzarelu, šampióny, papriku a paradajku na tenké pásiky. Cibuľu na malé kúsky. Šunku a syr len potrháme. Robíme aj "chlapskú" pizzu. Tam pridávam aj na polkrúžky pokrájanú klobásu.
  4. Keď máme cesto vykysnuté. Rozvaľkáme si ho na tvar plechu. Ten predtým pomažeme a posypeme polohrubou múkou aby sa nám cesto nelepilo. Cesto dáme na plech a v prípade potreby ešte porozťahujeme rukami. Vidličkou urobíme diery po celom ceste, hlavne na najhrubších miestach. Na cesto roztrieme paradajkový podklad. Pohádžeme na kúsky nakrájanú cibuľu. Ľubovolne rozmiestnime mozzarelu, potrhaný eidam a šunku. Porozhadzujeme aj papriku, šampióny,paradajku a kukuricu. Dáme do rúry piecť na 25 až 30 minút. Necháme trochu vychladnúť a pokrájame. Dobrú chuť :)