Fánky mojej mamky (fotorecept)
	        Autor receptu: orchidea
	         
	        
	        .... vyskúšajte recept, podľa ktorého pečieme fánky v našej rodine už niekoľko desaťročí. Dnes som ich robila a tak pridávam recept.
Postup
- Do misky si dáme všetky suroviny na cesto: múku, cukor, tuk, sódu bikarbónu, rum, citrónovú kôru a pár kvapiek citrónovej šťavy, smotanu.  
 - Dobre spracujeme na polotuhé cesto, ak treba pridáme viac kyslej smotany ako 1/2 kelímku, ale  cesto by nemalo byť veľmi mäkké. 
 - Vypracované cesto necháme odpočívať asi 30 minút, nič sa nestane ak bude aj dlhšie čakať na ďalšie  spracovanie.
 - Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi  3-4 mm a nakrájame na štvorce, obdľžniky, trojuholníky, podľa každého fantázie a chuti. Ja ich potom narežem a cez otvor pretiahnem jeden konček trojuholníka alebo štvorca, obdľžniky len nakrojím a nechám tak.
 - Dobre si rozohrejeme olej, musí ho byť viac, aby fánky v ňom  plávali, ako keď robíme šišky. A vyprážame z oboch strán na nie veľmi prudkom ohni.
 - ... a už len kladieme na misku, posýpame práškovým a vanilkovým cukrom. 
Dobrú chuť!