Famózny koláč

Autor receptu: alexandra11

12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si urobíme krém. Mlieko, Solamyl, múku a cukor privedieme do varu a miešame do zhustnutia. Kašu necháme vychladnúť.
  2. Na doske si vypracujeme cesto a rozdelíme na 2 časti, ktoré si vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Vyvaľkané cesto si dáme na obrátený plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Pripravíme si orechovú zmes. Nadrobno nasekané orechy spolu s maslom, cukrom a medom dáme na panvicu a necháme všetko speniť dozlatista. POZOR!!! aby vám to nezhorklo. Ja to nechávam tak 4 minútky.
  4. Ešte horúcu zmes rozotrieme na jeden surový plát a dáme piecť na 180 °C 12-15 minút. Potom upečieme aj druhý plát dozlatista. Necháme oba pláty vychladnúť.
  5. Kaša nám medzitým vychladla a môžeme urobiť krém. Vymiešame si maslo a pomalý pridávame kašu a nakoniec pridáme rum (nedávam celých 100 ml). Keď nám pláty vychladli, spodný pokvapkáme zvyšným rumom a potrieme krémom. Prikryjeme druhým plátom s orechovou zmesou a dáme odležať na chladné miesto do druhého dňa. Potom nakrájame na rezy.