Falošný tatársky biftek zo sójovej drte

Autor receptu: zirafninka1

Falošné tatárske bifteky sa pripravujú najmä z hríbov. A sú lahodné. My sme vyskúšali pripraviť túto klasickú pochúťku zo sójového granulátu.

Postup

  1. Sójovú drť vsypeme do vriaceho nálevu z 1,5 l vody, 5 lyžíc sójovej omáčky, čierneho korenia a soli a chvíľu povaríme. Sójovú drť zlejeme cez sitko, v ktorom ju aj vyžmýkame. Vsypeme do misy. Kým sójová drť chladne, najemno nakrájame 1 väčšiu cibuľu a ošúpeme 2-3 strúčiky cesnaku, cesnak prelisujeme priamo k sójovej drti. Pridáme cibuľu, soľ, korenie, 2-3 lyžice plnotučnej horčice, čierne korenie, 0,5 lyžice mletej rasce a 1 malú lyžicu kečupu. Kvôli farbe pridáme aj trochu mletej sladkej červenej papriky. Na záver, keď už je zmes chladnejšia pridáme a zapracujeme 2 surové žĺtka. Podávame spolu s opečenými hriankami a cibuľkou.