Falošný kysnutý koláčik
Autor receptu: fionecka
Nie vždy sa mi chce čakať, kým vykysne cesto .... táto alternatíva vtedy príde vhod ... Je to rýchle, jednoduché a výsledok je veľmi podobný kysnutým koláčom.
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- všetky ingrediencie ( samozrejme okrem drobenky) spolu zmiešame
- vznikne cesto, tuhšie, než piškótové, ak sa vám zdá, že je veľmi tuhé, pridajte trochu oleja
- Pripravíme si ovociie, akékokoľvek kompótové, alebo aj čerstvé. Na tento koláč môžete namiesto ovocia použiť aj tvarohovú, orechovú alebo makovú plnku. Ja som použila slivky ..
- Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a rozložíme ovocie, alebo nasypeme plnku, ak sa rozhodneme pre orechy alebo mak
- Z múky, masla a cukru si pripravíme drobenku a posypeme vrch koláča
- V stredne teplej trúbe upečieme a potom mňamky-hamky ..