Falošný kysnutý koláčik

Autor receptu: fionecka

Nie vždy sa mi chce čakať, kým vykysne cesto .... táto alternatíva vtedy príde vhod ... Je to rýchle, jednoduché a výsledok je veľmi podobný kysnutým koláčom.

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. všetky ingrediencie ( samozrejme okrem drobenky) spolu zmiešame
  2. vznikne cesto, tuhšie, než piškótové, ak sa vám zdá, že je veľmi tuhé, pridajte trochu oleja
  3. Pripravíme si ovociie, akékokoľvek kompótové, alebo aj čerstvé. Na tento koláč môžete namiesto ovocia použiť aj tvarohovú, orechovú alebo makovú plnku. Ja som použila slivky ..
  4. Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a rozložíme ovocie, alebo nasypeme plnku, ak sa rozhodneme pre orechy alebo mak
  5. Z múky, masla a cukru si pripravíme drobenku a posypeme vrch koláča
  6. V stredne teplej trúbe upečieme a potom mňamky-hamky ..