Falošné tiramisu (fotorecept)
Autor receptu: babav
Tento klasicky zakusok talianskej kuchyne ma vela variacii. Jedinou konstantnou zlozkou je "mascarpone cheese". V Taliansku sa na pripravu pouzivaju surove vajcia.
Ak sa obavate salmonelly ako ja, pripravte ho podla tohto receptu tak, ze bielka nahradite slahackou a zltka vyslahate na vriacom vodnom kupeli.
Tento zakusok je povazovany za "semifreddo", cize ma byt servovany studeny,
ale nie zmrazeny.
[Originalny recept pochadza od A.M.Volpi:"Passion for cooking".]
12 porcií |
40 minút príprava |
Postup
- Suroviny:
- Zltka vyslahame s cukrom a sladkym vinom do penista v ohnovzdornej mise ;
potom ju polozime na na hrniec s vriacou vodou a slahame dalej az do zhustnutia .
- Vychladenu slahackovu smotanu vyslahame do tuha.
- Mascarpone syr ,zltkovy krem(zabaglione) a slahacka:
- Rozotrety mascarpone vymiesame so zltkovym kremom , potom opatrne primiesame slahacku.
- Do vychladnutej tuhej kavy(expresa),osladenej cukrom ,zlahka namacame jednotlive piskoty a ukladame ich vedla seba do pripravenej formy(priblizne 30x20 cm,4cm hlbokej).
- Na ulozene piskoty rovnomerne natrieme polovicu pripraveneho kremu.
- Ulozime druhu vrstvu piskot a zvysok kremu;uhladime a povrch posypeme nesladenym kakaovym praskom .Odlozime do chladnicky na 3-4 hodiny.
Najlepsie chuti ak je dostatocne studeny.