Falošné tiramisu (fotorecept)

Autor receptu: babav

Tento klasicky zakusok talianskej kuchyne ma vela variacii. Jedinou konstantnou zlozkou je "mascarpone cheese". V Taliansku sa na pripravu pouzivaju surove vajcia. Ak sa obavate salmonelly ako ja, pripravte ho podla tohto receptu tak, ze bielka nahradite slahackou a zltka vyslahate na vriacom vodnom kupeli. Tento zakusok je povazovany za "semifreddo", cize ma byt servovany studeny, ale nie zmrazeny. [Originalny recept pochadza od A.M.Volpi:"Passion for cooking".]

12
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. Suroviny:
  2. Zltka vyslahame s cukrom a sladkym vinom do penista v ohnovzdornej mise ; potom ju polozime na na hrniec s vriacou vodou a slahame dalej az do zhustnutia .
  3. Vychladenu slahackovu smotanu vyslahame do tuha.
  4. Mascarpone syr ,zltkovy krem(zabaglione) a slahacka:
  5. Rozotrety mascarpone vymiesame so zltkovym kremom , potom opatrne primiesame slahacku.
  6. Do vychladnutej tuhej kavy(expresa),osladenej cukrom ,zlahka namacame jednotlive piskoty a ukladame ich vedla seba do pripravenej formy(priblizne 30x20 cm,4cm hlbokej).
  7. Na ulozene piskoty rovnomerne natrieme polovicu pripraveneho kremu.
  8. Ulozime druhu vrstvu piskot a zvysok kremu;uhladime a povrch posypeme nesladenym kakaovym praskom .Odlozime do chladnicky na 3-4 hodiny. Najlepsie chuti ak je dostatocne studeny.