Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept)

Autor receptu: daisi211

Falošná sviečková z bravčového mäsa je síce lacnejšia verzia pravej sviečkovice, no chuť je rovnaká...výborná:)

6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájané bravčové karé okoreníme a naklepeme.
  2. Cibuľu nakrájame nadrobno.
  3. Mäso zľahka opražíme na rozpálenej panvici.
  4. Mäso chytí krásnu farbu a chrumkavú chuť.
  5. Potom si opražíme cibuľku na oleji a pridáme červenú sladkú papriku. Papriku pridávame tak, že hrniec dáme dole z plameňa, aby nám nezhorkla.
  6. Naukladáme očistenú zeleninu, mäso, zalejeme vodou a pridáme koreniny.
  7. Suroviny premiešame a necháme vypariť vodu, no nie všetku.
  8. Keď je mäso mäkké, tak že sa až rozpadáva, vyberieme ho zvlášť na tanier.
  9. Vývar z mäsa a zeleniny nevylievame.
  10. Rozmixujeme ho spolu so zeleninou.
  11. Suroviny rozmixujeme na hustú kašu.
  12. Kašu môžeme rozriediť aj slepačím vývarom, pre lepšiu chuť alebo vodou a necháme prejsť varom.
  13. Potom pre rozriedenie pridáme smotanu sladkú na šľahanie aj smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme prejsť varom.
  14. Do omáčky pridáme mäso , spolu premiešame a v prípade potreby ešte zriedime vývarom a dochutíme koreninami.
  15. Pre dochutenie môžme použiť čučoriedky s citrónom. Ak máme doma nazbierané čučoriedky, necháme ich zovrieť spolu s krištáľovým cukrom a môžeme podávať. Dobrú chuť prajem:)