Falošná sviečková z bravčového mäsa (fotorecept)
Autor receptu: daisi211
Falošná sviečková z bravčového mäsa je síce lacnejšia verzia pravej sviečkovice, no chuť je rovnaká...výborná:)
6 porcií |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájané bravčové karé okoreníme a naklepeme.
- Cibuľu nakrájame nadrobno.
- Mäso zľahka opražíme na rozpálenej panvici.
- Mäso chytí krásnu farbu a chrumkavú chuť.
- Potom si opražíme cibuľku na oleji a pridáme červenú sladkú papriku. Papriku pridávame tak, že hrniec dáme dole z plameňa, aby nám nezhorkla.
- Naukladáme očistenú zeleninu, mäso, zalejeme vodou a pridáme koreniny.
- Suroviny premiešame a necháme vypariť vodu, no nie všetku.
- Keď je mäso mäkké, tak že sa až rozpadáva, vyberieme ho zvlášť na tanier.
- Vývar z mäsa a zeleniny nevylievame.
- Rozmixujeme ho spolu so zeleninou.
- Suroviny rozmixujeme na hustú kašu.
- Kašu môžeme rozriediť aj slepačím vývarom, pre lepšiu chuť alebo vodou a necháme prejsť varom.
- Potom pre rozriedenie pridáme smotanu sladkú na šľahanie aj smotanu na varenie a za stáleho miešania necháme prejsť varom.
- Do omáčky pridáme mäso , spolu premiešame a v prípade potreby ešte zriedime vývarom a dochutíme koreninami.
- Pre dochutenie môžme použiť čučoriedky s citrónom. Ak máme doma nazbierané čučoriedky, necháme ich zovrieť spolu s krištáľovým cukrom a môžeme podávať.
Dobrú chuť prajem:)