Extra muffiny (fotorecept)

Autor receptu: kristie

Extra, pretože to zahŕňa všetky privlastky ktoré ma napadli po okúsení.. úplne vláčne, zjemnené plnkou, ale zároveň miestami chrumkavé kvôli orieškom a vločkám v ceste, lahodné, zatiaľ najlepšie aké som robila, tak som sa musela podeliť :) kombinácia viacerých receptov z minulých pokusov, ale pritom chute k sebe dokonale zapasovali, a vôbec nie zložité..určite odporúčam :)

12
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmiešame si sypké suché suroviny v miske, hladkú múku, PDP, oba cukre, ovsené vločky a orechy. Môžeme aj rovno dať predhriať rúru na 180°, príprava je rýchla, pre mňa ako stvorená na náhlu neovládateľnú chuť na sladké :D
  2. Vo väčšej druhej mise vymiešame vajíčko s maslom, mliekom a bielym jogurtom.
  3. Pripravenú sypkú zmes nasypeme k vymiešaným surovinám a poriadne zmiešame.
  4. Podľa chuti pridáme ľubovoľnú nasekanú čokoládu, ja som dala čo som mala otvorenú, kapučínovú :)
  5. Muffinový plech vystelieme košíčkami ALEBO ak nemáme, tak klasicky vymastíme tukom a vysypeme múkou, no a vrstvíme cesto, na to kus gaštanového pyré a navrch opäť cesto, nie až úplne dohora, dosť napuchnú :) Piekla som 25 minút na 180°.
  6. Mne ostalo trochu pyré (asi 50 g), tak som ho rozmiešala v hrnčeku mlieka (220 ml) a priviedla takmer k bodu varu.. podávala som teplé s čokoládovou šlahačkou :)
  7. Gaštanové mlieko bolo najlepšie s hotovými muffinkami :) Recept sa dá kadejako obmieňať, ja už budem na variácie používať asi iba tento.. dobrú chuť :))