Tvarohová žemľovka

Excelentná žemľovka z vianočky

Autor receptu: redakcia

Žemľovku zväčša pripravujem, keď mi zostane pečivo, ale ak chcem urobiť naozaj skvelú, tak jedine z vianočky.

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 180/130 °C

Suroviny

Postup

  1. Vianočku nakrájame na plátky. Formu vytrieme maslom a vyložíme polovicou plátkov vianočky.
  2. V miske vyšľaháme 3 vajcia, 3 žĺtky a 1/4 hrnčeka kokosového cukru do hustej peny. Potom vmiešame metličkou mlieko. Časťou vaječnej zmesi jemne polejeme vianočku uloženú vo forme.
  3. V druhej miske zmiešame tvaroh a škoricový cukor. Pridáme za naberačku zmesi na poliatie. Tvarohovú zmes nanesieme na vianočku.
  4. Jablká ošúpeme, nastrúhame na plátky. Navrstvíme na tvaroh a opäť polejeme trochou vaječnej zmesi.
  5. Potom uložíme opäť vrstvu vianočky namočenej vo vaječnej zmesi. Na vrch poukladáme na plátky nakrájané zvyšné maslo. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.
  6. Medzitým vyšľaháme 3 bielky, 1/4 hrnčeka kokosového cukru a štipku soli na sneh. Sneh navrstvíme na predpečenú žemľovku, posypeme mandľovými lupienkami a ešte zapekáme pri teplote 130 °C asi 15 minút. Po upečení posypeme kokosovým práškovým cukrom.
  7. Suroviny na toping rozmixujeme, najlepšie v mixéri na prípravu smoothie, a podávame so žemľovkou.