Orechové rožteky
Evkine orechové rožteky (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
...lebo recept mám od sesternice Evky a som jej za neho veľmi vďačná. Okrem toho, že sú ozaj výborné, možno v ňom spotrebovať bielky, ak ostali pri pečení.
55 porcií |
90 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Hrubú múku a pomleté orechy zmiešame. V kastróli zmiešame bielky a práškový cukor a za stáleho miešania zohrievame.
- Do teplej bielkovej hmoty prisypeme sypkú zmes múky a orechov a chvíľu za stáleho miešania povaríme. Necháme prikryté pol hodinu odpočinúť.
- Ešte teplú hmotu preložíme na pracovnú dosku. Orechová hmota je lepkavá, ale to tak musí byť, aby sa orechy na ňu prilepili. Oddeľujeme z nej malé kúsky a pošúľaním z nich na posekaných orechoch formujeme malé rožteky. Treba ich robiť malé, pri pečení narastú. Pri šuľkaní orechy dobre pritlačíme, aby neodpadávali.
- Rožteky kladieme na plech prikrytý papierom na pečenie. Tu sú pripravené na pečenie.
- A tuná už upečené. Ja som ich piekla slabých 10 minút, ale samozrejme treba striehnuť, lebo každá rúra pečie ináč.
- Končeky vychladnutých rožtekov namáčame v čokoládovej poleve.
- Bližšie nahliadnutie: