Pečivo zo zemiakového cesta
Erteplové tašky
Autor receptu: grenadka
Toto je starý recept od mojej babičky zo Záhoria.
Postup
- Uvarené a ošúpané zemiaky nastrúhame na jemno. (Na tento recept je lepšie použiť staršie zemiaky a nie skoré zemiaky).
- Pridáme múku, vajce, soľ a dobre premiesime.
Vytvarujeme valec do tvaru veľkej knedle. Cesto rozdelíme na rovnaké časti asi 1,5 cm široké. Mne vyšlo 20 ks tašiek. S cestom treba rýchlo pracovať.
- Dosku si dobre pomúčime a každý dielik vyvaľkáme na tenko. Potrieme roztopenou masťou, jemne posolíme, posypeme detskou krupicou a zavinieme ako palacinky.
- Uložíme na vymastený plech a ešte potrieme masťou po povrchu. Dáme piecť na 180 °C na asi 40 min. Po upečení ešte teplé potrieme roztopenou masťou.