Enchillada

Autor receptu: redakcia

15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Omáčka: na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, cesnak a papriku bez semienok.
  2. Pridáme ošúpané, nadrobno pokrájané rajčiny, citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a vegetu. Zmes rozmixujeme.
  3. Plnka: mäso pokrájame na rezance, papriku tiež a spolu opečieme na oleji.
  4. Pridáme 1 – 2 kl pripravenej omáčky, kyslú smotanu, postrúhaný syr, kl vegety a premiešame. Pripravenou plnkou naplníme tortilly.
  5. Poukladáme ich do ohňovzdornej misy a posypeme postrúhaným syrom. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na 15 minút.