Şehriye polievka mojej svokry

Autor receptu: cesminaz

Je to najobľúbenejšia polievka môjho menšieho syna a prikladam ju sem na želanie Nazarboncuk :-),kedže sme zistili že pravdepodobne na každej strane Turecka sa táto polievka varí inak.Ale pravdaže ju sem vkladám pre všekých varecháčov a dúfam,že vám bude chutiť.Pre mňa jeto tá najlahšia a najrýchlejšia polievka,čo ešte ktomu aj veľmi dobre chutí...

8-9
porcií
10-15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na menšie kocky pokrájanú cibulu a papriku posmažíme na oleji,nech dostane trocha farby.Pridáme ml.papriku,popražíme a zalejeme vodou.Pridáme na väčšie kúsky nakrájané paradajky,alebo pretlak 2-3 lyžice(ale kto má salça,tak max.1PL),ináč tie paradajky tam aj krajšie ukážu :-).Ja zvyknem dať niekedy aj paradajky,aj trocha pretlaku,podla toho akésú tie paradajky kyslé,kedže paradajková chuť je vtejto polievke dôležitá.Ale či ich chcete mať vpolievke viac,alebo menej jeuž na vás.Dalej dáme soľ,mätu-ja dávam aj celé lístočky vyzerá to krajšie,akosa vravý aj oči jedia.Asi pol kl isot,alebo chilli podľa chuti a nakoniec zo 2 dlaňe maličké krátke niťovky(hrubšie) a zo 2 dlaňe slovenskú ryžu.Varíme asi 15-20 minút,pred koncom ešte dochutíme akje treba.
  2. Kto má rád kyslejšie polievky tak mu možno aj táto zachutí,aj ked podľa mňa to nieje len "obyčajne"kyslovkavá chuť.Nato aby niekto zistil akú neobyčajne dobrú chuť a kyslosť dá mäta polievke,ju musí najprv ochutnať a ktovie možno sa milo prekvapí :-) Prajem dobrú chuť...