Şehriye polievka mojej svokry
Autor receptu: cesminaz
Je to najobľúbenejšia polievka môjho menšieho syna a prikladam ju sem na želanie Nazarboncuk :-),kedže sme zistili že pravdepodobne na každej strane Turecka sa táto polievka varí inak.Ale pravdaže ju sem vkladám pre všekých varecháčov a dúfam,že vám bude chutiť.Pre mňa jeto tá najlahšia a najrýchlejšia polievka,čo ešte ktomu aj veľmi dobre chutí...
8-9 porcií |
10-15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na menšie kocky pokrájanú cibulu a papriku posmažíme na oleji,nech dostane trocha farby.Pridáme ml.papriku,popražíme a zalejeme vodou.Pridáme na väčšie kúsky nakrájané paradajky,alebo pretlak 2-3 lyžice(ale kto má salça,tak max.1PL),ináč tie paradajky tam aj krajšie ukážu :-).Ja zvyknem dať niekedy aj paradajky,aj trocha pretlaku,podla toho akésú tie paradajky kyslé,kedže paradajková chuť je vtejto polievke dôležitá.Ale či ich chcete mať vpolievke viac,alebo menej jeuž na vás.Dalej dáme soľ,mätu-ja dávam aj celé lístočky vyzerá to krajšie,akosa vravý aj oči jedia.Asi pol kl isot,alebo chilli podľa chuti a nakoniec zo 2 dlaňe maličké krátke niťovky(hrubšie) a zo 2 dlaňe slovenskú ryžu.Varíme asi 15-20 minút,pred koncom ešte dochutíme akje treba.
- Kto má rád kyslejšie polievky tak mu možno aj táto zachutí,aj ked podľa mňa to nieje len "obyčajne"kyslovkavá chuť.Nato aby niekto zistil akú neobyčajne dobrú chuť a kyslosť dá mäta polievke,ju musí najprv ochutnať a ktovie možno sa milo prekvapí :-) Prajem dobrú chuť...