Čokoládový zákusok
Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
50 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme
múku a miešame, kým masa nezhustne a nevytvorí guľu,
ktorá sa neprilepuje k hrncu. Na strednom plameni miešame ešte
ďalších 5 minút. Necháme vychladnúť a postupne po jednom zašľaháme vajíčka. Vymiešané cesto
dáme do cukrárenského vrecka a striekame na vymastený plech pásiky 2 cm od seba. Pečieme vo
vyhriatej rúre na 180 stupňoch 25 minút.
- Čokoládový krém: Smotanu vyšľaháme dotuha a dáme do chladničky.
V miske roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu a maslo. Žĺtky vyšľaháme dopenista, primiešame
čokoládu s maslom. Keď zmes úplne vychladne, primiešame šľahačku a krém dáme do chladničky.
- Ružová čokoládová poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme Ruby čokoládu s maslom.
- Vychladnuté upečené eclairs opatrne priečne prerežeme na dve polovice, naplníme čokoládovým krémom, spojíme a polejeme ružovou čokoládovou polevou.
|