Čokoládový zákusok

Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou

Autor receptu: redakcia

8
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, kým masa nezhustne a nevytvorí guľu, ktorá sa neprilepuje k hrncu. Na strednom plameni miešame ešte ďalších 5 minút. Necháme vychladnúť a postupne po jednom zašľaháme vajíčka. Vymiešané cesto dáme do cukrárenského vrecka a striekame na vymastený plech pásiky 2 cm od seba. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch 25 minút.
  2. Čokoládový krém: Smotanu vyšľaháme dotuha a dáme do chladničky. V miske roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu a maslo. Žĺtky vyšľaháme dopenista, primiešame čokoládu s maslom. Keď zmes úplne vychladne, primiešame šľahačku a krém dáme do chladničky.
  3. Ružová čokoládová poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme Ruby čokoládu s maslom.
  4. Vychladnuté upečené eclairs opatrne priečne prerežeme na dve polovice, naplníme čokoládovým krémom, spojíme a polejeme ružovou čokoládovou polevou.