Džatky

Autor receptu: peter64

pridávam recept z nášho regiónu a to z Východného Slovenska a to zo Spiša preto lebo je jednoduchý ale sa musím priznať ešte som ho ja osobne nerobil ale robila mi to moja nebohá mamka a teraz mi to robí svokra

Postup

  1. Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky pridáme soľ a dáme ich uvariť. Keď sú zemiaky uvarené tak do nich pridáme podľa potreby hrubú múku z varechou trochu popicháme a necháme múku zapariť. Po chvíľke asi 5 minút zoberieme si pučak na zemiaky a vypracujeme sním cesto. Cesto je hotové vtedy keď sa nám oddeľuje od pučaka aj od hrnca. Cesto nesmie byť ani riedke ani husté. Keby cesto bolo riedke tak kým je zmes ešte horúca ta môžeme pridať múky. Keď sa nám cesto oddeľuje od hrnca a pučaka tak je už hotové a môžeme spraviť malé guľky ktoré dáme na tanier a polejeme opraženou údenou slaninou. K tomuto podávame mlieko alebo kyslé mlieko.