Dyňa červená zapekaná s klobáskou (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento recept vznikol spontánne pri upratovaní chladničky. Tieto suroviny ostali a čo s
nimi, tak som ich v rúre zapiekol. Pri tomto jedle som zistil, že pečená dyňa je dobrá. A
popri tom sa ochutí s ostatných surovín.
3 porcie |
10 minút minút príprava |
40 minút minút na 180°C °C |
Postup
- Množstva neudávam dajte si podľa seba. Do pekáča som dal mäkké klobásky. Okolo nich som natlačil nakrájanú dyňu.
- Na to som dal baranie rohy pikantné. Kto chce môže dať feferóny, alebo čili. Osolil som to.
- Teraz som to zalial paradajkovou šťavou, že baranie rohy boli polovicu v nej. Posypal to korením štyroch farieb čerstvo zomleté a nastrúhal citrónovú kôru. Prikryl som to a vložil do rúry, ktorú som zohrial na 200°C. Po chvíľke som teplotu stiahol na 180°C a piekol 30 minút. Potom som pekáč otvoril a dal na 10 minút pod gril.
- Máme hotovo. Vonia to úžasné a roznáša sa po dome. Môžeme servírovať. Podávame s chlebom. Je to pikantné a dobré. Tak Vám prajem dobrú chuť ak si to upečiete. Ta dyňa ma tak dobrú chuť, škoda že sa to nedá s obrázku ochutnať.