Dyňa červená zapekaná s klobáskou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept vznikol spontánne pri upratovaní chladničky. Tieto suroviny ostali a čo s nimi, tak som ich v rúre zapiekol. Pri tomto jedle som zistil, že pečená dyňa je dobrá. A popri tom sa ochutí s ostatných surovín.

3
porcie
10 minút minút
príprava
40 minút minút
na 180°C °C

Postup

  1. Množstva neudávam dajte si podľa seba. Do pekáča som dal mäkké klobásky. Okolo nich som natlačil nakrájanú dyňu.
  2. Na to som dal baranie rohy pikantné. Kto chce môže dať feferóny, alebo čili. Osolil som to.
  3. Teraz som to zalial paradajkovou šťavou, že baranie rohy boli polovicu v nej. Posypal to korením štyroch farieb čerstvo zomleté a nastrúhal citrónovú kôru. Prikryl som to a vložil do rúry, ktorú som zohrial na 200°C. Po chvíľke som teplotu stiahol na 180°C a piekol 30 minút. Potom som pekáč otvoril a dal na 10 minút pod gril.
  4. Máme hotovo. Vonia to úžasné a roznáša sa po dome. Môžeme servírovať. Podávame s chlebom. Je to pikantné a dobré. Tak Vám prajem dobrú chuť ak si to upečiete. Ta dyňa ma tak dobrú chuť, škoda že sa to nedá s obrázku ochutnať.