Dvojitý makový koláč (fotorecept)

Autor receptu: vavan

pre makoholikov

40 minút
príprava
35-40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme makovú plnku: Všetky suroviny na plnku spolu zmiešame a zabaríme vriacim mliekom,niekedy treba pridať viacej vrelého mlieka, toľko aby sa nám plnka dobre natierala na koláč.
  2. Vyšľaháme žĺtka s celými vajcami a cukrom, postupne pridáme olej,citrónovú šťavu aj kôru, múku zmiešanú s práškom do pečiva dobre vymiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech 36x26cm.Dáme zapiecť na 170° C asi 10 minút len toľko aby sa vytvorila na povrchu jemná kôra.
  3. a medzitým ako zapekáme žltú piškótu si pripravíme 2.CESTO:Vyšlaháme z bielkov tuhý sneh, pridáme cukor došľaháme dotuha prišľaháme olej na nízkych otáčkach nakoniec primiešame už len ručne varechou múku. Prášok do pečiva zmiešame s octom ono to troška zakypí a také primiešame nakoniec do cesta.
  4. Na predpečené cesto rozotrieme makovú plnku
  5. na makovú plnku rozotrieme druhé cesto
  6. dopečieme pri 170° C,35-40 minút závisí od vašej rúry.Keď pichneme špajdlu a cesto sa na ňu nelepí tak je upečené. Necháme vychladnúť nakrájame a môžeme konzumovať.
  7. Sladkú dobrú chuť!