Dvojfarebný perník (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Jeden z naj koláčikov, čo som v poslednej dobe jedla :) Nech Vás vzhľad neodrádza ! :) Perník je mäkučký aj na druhý deň.

12
porcií
45 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny.
  2. Za stáleho miešania postupne pridávame vajcia, smotanu a kávu. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacom práškom a perníkovým korením.
  3. Hotové cesto rozdelíme na dva diely a do jedného pridáme kakao.
  4. Plnka: vodu zmiešame so sušeným mliekom a cukrom. Za stáleho miešania necháme zmes zovrieť, pridáme najemno nastrúhané orechy a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, pridáme nastrúhané piškóty a rum.
  5. Kakaové cesto rozotrieme na malý plech ( 30 x 30 cm ) vystlaný papierom na pečenie. Lyžičkou nanesieme plnku.
  6. Na plnku rozotrieme svetlý diel cesta a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °. Pečieme cca 40 minút.
  7. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou pripravenou nad parou s kúskom cery. Perník je úžasný ! Dobrú chuť !