Dvojfarebný perník (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Jeden z naj koláčikov, čo som v poslednej dobe jedla :) Nech Vás vzhľad neodrádza ! :)
Perník je mäkučký aj na druhý deň.
12 porcií |
45 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do peny.
- Za stáleho miešania postupne pridávame vajcia, smotanu a kávu. Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacom práškom a perníkovým korením.
- Hotové cesto rozdelíme na dva diely a do jedného pridáme kakao.
- Plnka: vodu zmiešame so sušeným mliekom a cukrom. Za stáleho miešania necháme zmes zovrieť, pridáme najemno nastrúhané orechy a krátko povaríme. Necháme vychladnúť, pridáme nastrúhané piškóty a rum.
- Kakaové cesto rozotrieme na malý plech ( 30 x 30 cm ) vystlaný papierom na pečenie. Lyžičkou nanesieme plnku.
- Na plnku rozotrieme svetlý diel cesta a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °. Pečieme cca 40 minút.
- Nakoniec polejeme čokoládovou polevou pripravenou nad parou s kúskom cery. Perník je úžasný ! Dobrú chuť !