Dvojfarebný chlieb

Autor receptu: rybarkuchar

Už dlhšie tu sľubujem, že zverejním svoje pekárenské pokusy. Takže dnes. Nechal som sa inšpirovať @Ameliou a jej cviklovým chlebom. Ešte jedna skúsenosť – je mnoho receptov na pečenie chleba, každý je určite výborný, no ten chlieb čo si upečiete sami bude určite najlepší.

3
porcie
120 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Takže najprv pec
  2. Treba ju vykúriť. Trvá mi to asi 2 až 3 hodiny.
  3. Zamiesil som dve cestá. V podstate rovnaké, akurát do cesta na cviklový chlieb som pridal cviklovú šťavu. Cesto miesim rukami a vodu prilievam podľa potreby. Ten správny moment kedy je cesto vymiesené spoznám podľa toho, že sa cesto odliepa od ruky a drží tvar.
  4. Keď cestá vykysli, vytvoril som tri chleby. Jeden klasický a dva „dvojfarebné“.
  5. Podobne ako sa robí vianočka. Vianočku vždy pletie manželka, takže som jej vďačne prenechal túto robotu.
  6. 20 min. som ich nechal podkysnúť
  7. A šup do pece
  8. Po 45 min. je tu výsledok