Dvojfarebný chlieb
Autor receptu: rybarkuchar
Už dlhšie tu sľubujem, že zverejním svoje pekárenské pokusy. Takže dnes. Nechal som sa inšpirovať @Ameliou a jej cviklovým chlebom. Ešte jedna skúsenosť – je mnoho receptov na pečenie chleba, každý je určite výborný, no ten chlieb čo si upečiete sami bude určite najlepší.
3 porcie |
120 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Takže najprv pec
- Treba ju vykúriť. Trvá mi to asi 2 až 3 hodiny.
- Zamiesil som dve cestá. V podstate rovnaké, akurát do cesta na cviklový chlieb som pridal cviklovú šťavu. Cesto miesim rukami a vodu prilievam podľa potreby. Ten správny moment kedy je cesto vymiesené spoznám podľa toho, že sa cesto odliepa od ruky a drží tvar.
- Keď cestá vykysli, vytvoril som tri chleby. Jeden klasický a dva „dvojfarebné“.
- Podobne ako sa robí vianočka. Vianočku vždy pletie manželka, takže som jej vďačne prenechal túto robotu.
- 20 min. som ich nechal podkysnúť
- A šup do pece
- Po 45 min. je tu výsledok