Dvojfarebné rožky (fotorecept)

Autor receptu: tunde1977

40ks
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, mlieko, vajce, cukor, soľ, droždie a olej zmiešame do kopy a vymiešame vláčne cesto. Rozdelíme ho na polovicu. Do jednej polovice zapracujeme kokos, do druhého kakao. Obe bochníčky necháme pod utierkou vykysnúť.
  2. Ak vykysne, Každú časť rozdelíme na päť malých rovnakých bochníčkov.
  3. Potom vezmeme jeden hnedý a jeden biely rozvaľkáme na tvar palaciniek.
  4. Na hnedý kruh položíme biely, ešte raz spoločne valčekom rozvaľkáme a rozkrojíme na osem výsečkov.
  5. Na každý výsečok položíme trocha nutelly a zrolujeme do rohlíčka. Nutellu dávajme na koniec širšieho konca a taktiež začínajme zrolovanie od nej.
  6. Ja na plech používam papier, je to praktickejšie. Na plechu necháme ešte trocha kysnúť.
  7. Hneď po vytiahnutí z rúry každý rohlíček krátko ponoríme do sirupu. Sirup pripravíme povarením vody s cukrom a necháme vychladnúť. Dobrú chuť.