Dvojfarebné lakované rožky
Autor receptu: skaa
Tieto koláčiky sú krásne, chutné a voňavé. Nie je to známy recept a preto vždy vzbudia
záujem tých, čo ich ešte nepoznajú.
64 porcií |
90 minút príprava |
13 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme kvások a následne vypracujeme cesto z múky, zvyšku mlieka, oleja, vajca, cukru, soli. Cesto rozdelíme na polovice a do jednej z nich pridáme 2-3 lyžice kakaa + 3 lyžice mlieka.
- Cesto necháme vykysnúť 1 hodinu. Oba bochníčky rozdelíme na 4 časti (spolu 8). Vyvaľkáme dva rôznofarebné pláty. Na tmavý rozsypeme balíček škoricového cukru a podľa chuti posypene mletou škoricou. Prikryjeme plátom svetlého cesta. Takto pripravené cesto poprekrajujeme krížom cez stred na 16 trojuholníkov, z ktorých stáčaním tvarujeme rohlíčky. Následne postup vymeníme a spodný plát cesta bude svetlý...
- Pečieme 13 minút na suchom plechu pri teplote 200°C
„Lak“ si pripravíme uvarením 15 dg kryštálového cukru v necelom decilitri vody. Rohlíčky potierame týmto hustým sirupom hneď keď sú ešte horúce