kysnuté rožky

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a Nutellou (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Výborné ľahučké sladké pečivo s bohatou plnkou* 🙂 Svojou chuťou a cestom sa podobá vianočke a je vhodné na raňajky, desiatu, alebo len tak ku kávičke.

8 ks
porcií
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených prísad si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti do dvoch misiek. Jedno cesto necháme takto biele, len ho upravíme trochu do bochníka a poprášime múkou. Do druhého cesta zapracujeme s olejom rozmiešané kakao. Cesto tiež trošku upravíme do bochníka. Cestá zakryjeme a necháme 45 minút kysnúť.
  2. Nakysnuté biele cesto vyváľkame na veľký kruh. Na to dáme kakaové cesto, ktoré natiahneme na rovnakú veľkosť kruhu. Ak chcete, môžte ho tiež vyvaľkať, ja ho naťahujem🙂 Ide to veľmi ľahko, ak chcete pozrite si celý postup vo videu.
  3. Hotový kruh pokrájame na 8 trojuholníkov, ktoré plníme ľubovoľným lekvárom a Nutellou. Môžete dať kľudne aj inú plnku, celkom podľa vašej chuti. Trojuholníky napokon zľahka skrútime do tvaru rožka a poukladáme na plech s papierom. Rožky necháme takto oddychovať kým sa rúra nezohreje. Keď sa už rúra zohriala, rožky natrieme vajcom a dáme piecť na 190 °C cca 25 minút. Pre istotu si to treba sledovať.
  4. Upečené pečivo hneď po vybratí z rúry natrieme kúskom masla a napokon necháme vychladnúť. Pred podávaním môžme rožky posypať aj práškovým cukrom.
  5. Rožky sú úžasné, cesto ľahučké a samo o sebe veľmi chutné. Plnky je v pečive naozaj dosť, takže nemusíte zvlášť natierať🙂 Sú vhodné nielen na raňajky, ale na desiatu, piknik, alebo aj výlet. Vlastne tieto super rožky chutia úplne všade!!! Prajem dobrú chuť!
  6. Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube