kysnuté rožky
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a Nutellou (videorecept)
Autor receptu: cesminaz
Výborné ľahučké sladké pečivo s bohatou plnkou* 🙂 Svojou chuťou a cestom sa podobá vianočke a je
vhodné na raňajky, desiatu, alebo len tak ku kávičke.
8 ks porcií |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Z uvedených prísad si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti do dvoch misiek. Jedno cesto necháme takto biele, len ho upravíme trochu do bochníka a poprášime múkou. Do druhého cesta zapracujeme s olejom rozmiešané kakao. Cesto tiež trošku upravíme do bochníka. Cestá zakryjeme a necháme 45 minút kysnúť.
- Nakysnuté biele cesto vyváľkame na veľký kruh. Na to dáme kakaové cesto, ktoré natiahneme na rovnakú veľkosť kruhu. Ak chcete, môžte ho tiež vyvaľkať, ja ho naťahujem🙂 Ide to veľmi ľahko, ak chcete pozrite si celý postup vo videu.
- Hotový kruh pokrájame na 8 trojuholníkov, ktoré plníme ľubovoľným lekvárom a Nutellou. Môžete dať kľudne aj inú plnku, celkom podľa vašej chuti. Trojuholníky napokon zľahka skrútime do tvaru rožka a poukladáme na plech s papierom. Rožky necháme takto oddychovať kým sa rúra nezohreje. Keď sa už rúra zohriala, rožky natrieme vajcom a dáme piecť na 190 °C cca 25 minút. Pre istotu si to treba sledovať.
- Upečené pečivo hneď po vybratí z rúry natrieme kúskom masla a napokon necháme vychladnúť. Pred podávaním môžme rožky posypať aj práškovým cukrom.
- Rožky sú úžasné, cesto ľahučké a samo o sebe veľmi chutné. Plnky je v pečive naozaj dosť, takže nemusíte zvlášť natierať🙂 Sú vhodné nielen na raňajky, ale na desiatu, piknik, alebo aj výlet. Vlastne tieto super rožky chutia úplne všade!!!
Prajem dobrú chuť!
- Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube