Dvojfarebná roláda s marhuľovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na začiatku som ani nefotila, lebo som nemala v úmysle ju pridať. Je to jednoduchá roláda, ktorú zvládne každá gazdinka.

15
porcií
60 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si vymiešala prvé cesto biele. Vajcia s cukrom som miešala do peny, pridala som preosiatu múku. Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. Ešte horúci som položila i s papierom na utierku a zrolovala. Potom som pripravila kakaové cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som múku zmiešanú s kakaom. Cesto som vyliala na plech vystlaný papierom, piekol sa taktiež 10 min. Po upečení som ho tak isto rolovala a nechala chladiť. Pokiaľ sa cestá chladili, pripravila som krém. Cesto som otvorila, odstránila som papier a natrela som ho marhuľovým džemom.
  2. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a pridala som už k teplému mlieku na sporáku. K uvarenej hustej kaši som pridala cukor a keď trošku vychladla pridala som maslo a mäkké marhule všetko dobre vyšľahala. Dala som ho schladiť do chladničky. Na marhuľový džem som natrela tretinu krému.
  3. Na krém som položila kakaový korpus.
  4. Kakaový korpus som natrela krémom.
  5. Uložila som tvrdšie marhule.
  6. Všetko spolu som zrolovala a uložila do chladničky stuhnúť.
  7. Keď stuhol krém natrela som vrch rolády krémom, len tak na tenko. Odložila som si krém i na zdobenie.
  8. Poliala čokoládovou polevou a ozdobila krémom. Uložila som ju na noc do chladničky.
  9. Prajem vám dobrú chuť.