Dve na jedno - Habanero a kuracie stehno

Autor receptu: eraserhead

Dve papričky Red Savina (Capsicum chinense Jacquin) na jedno kuracie stehno. Vôňa a chuť tejto papričky ktorá sa rozvinie v masle je tak krásna že sa jej vyrovná máločo. Ako veľmi je toto jedlo pálivé je dosť individuálne. Niekto nezje obyčajnú guľatú feferonku, inému ich môžte naložiť ako hlavné jedlo.

1
porcia
5 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stačí tak málo ........
  2. Habanero vcelku nakrájame na tenko.
  3. Stehno vykostíme a nakrájame na malé kúsky.
  4. Na zohriate maslo pridáme časť nakrájenej papričky rozmarín a mäso. Veľmi jemne posolíme.
  5. Minútu dve to tam poprehadzujeme a necháme prevoniať. Potom pridáme zvyšnú papričku.
  6. Celé toto voňavé jedlo upravujeme na panvici 5 - 7 minút. Podávame teplé. Tip: ak to chcete vyskúšať ale máte obavu že to bude príliš pálivé, vkladajte si jednotlivé sústa do úst tak aby ste sa jedla nedotýkali perami.