Dve na jedno - Habanero a kuracie stehno
Autor receptu: eraserhead
Dve papričky Red Savina (Capsicum chinense Jacquin) na jedno kuracie stehno. Vôňa a
chuť tejto papričky ktorá sa rozvinie v masle je tak krásna že sa jej vyrovná máločo.
Ako veľmi je toto jedlo pálivé je dosť individuálne. Niekto nezje obyčajnú guľatú feferonku,
inému ich môžte naložiť ako hlavné jedlo.
1 porcia |
5 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Stačí tak málo ........
- Habanero vcelku nakrájame na tenko.
- Stehno vykostíme a nakrájame na malé kúsky.
- Na zohriate maslo pridáme časť nakrájenej papričky rozmarín a mäso. Veľmi jemne posolíme.
- Minútu dve to tam poprehadzujeme a necháme prevoniať. Potom pridáme zvyšnú papričku.
- Celé toto voňavé jedlo upravujeme na panvici 5 - 7 minút. Podávame teplé.
Tip: ak to chcete vyskúšať ale máte obavu že to bude príliš pálivé, vkladajte si jednotlivé sústa do úst tak aby ste sa jedla nedotýkali perami.