Dve na jedno - Habanero a kuracie stehno

eraserhead - fotkaeraserhead, 18. augusta 2011

Dve papričky Red Savina (Capsicum chinense Jacquin) na jedno kuracie stehno. Vôňa a chuť tejto papričky ktorá sa rozvinie v masle je tak Zobraziť celý popisDve papričky Red Savina (Capsicum chinense Jacquin) na jedno kuracie stehno. Vôňa a chuť tejto papričky ktorá sa rozvinie v masle je tak krásna že sa jej vyrovná máločo. Ako veľmi je toto jedlo pálivé je dosť individuálne. Niekto nezje obyčajnú guľatú feferonku, inému ich môžte naložiť ako hlavné jedlo.

1
porcia
5 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Stačí tak málo ........

    Dve na jedno - Habanero a kuracie stehno - obrázok 1
  2. 2

    Habanero vcelku nakrájame na tenko.

    Dve na jedno - Habanero a kuracie stehno - obrázok 2
  3. 3

    Stehno vykostíme a nakrájame na malé kúsky.

    Dve na jedno - Habanero a kuracie stehno - obrázok 3
  4. 4

    Na zohriate maslo pridáme časť nakrájenej papričky rozmarín a mäso. Veľmi jemne posolíme.

    Dve na jedno - Habanero a kuracie stehno - obrázok 4
  5. 5

    Minútu dve to tam poprehadzujeme a necháme prevoniať. Potom pridáme zvyšnú papričku.

    Dve na jedno - Habanero a kuracie stehno - obrázok 5
  6. 6

    Celé toto voňavé jedlo upravujeme na panvici 5 - 7 minút. Podávame teplé. Tip: ak to chcete vyskúšať ale máte obavu že to bude príliš pálivé, vkladajte si jednotlivé sústa do úst tak aby ste sa jedla nedotýkali perami.

    Dve na jedno - Habanero a kuracie stehno - obrázok 6

Diskusia k receptu

tinca
@Eraserhead , chutné a hlavne rýchle jedlo, mám rada pikantné, ale tieto papričky asi moc pália. krásne foto:)
2010
Kimlo, uplne super , mas to krasne spracovane.
dadmara0807
@2010 môžeš poslať môj chlap by ťa za ne vystískal a veru aj já milujeme pikamtné, pálive a štiplavé :)) alebo aspoň semiačka rada si na rok zasadím ďakujem
dadmara0807
ľudkovia kde beriete semená u nás na kopaniciach nič také nie je :(( čo je veľkááááááááááááá škoda !!!
lubjak
uz po obede ,ale takato specialitka mi narobila opat chute
babidka
ale som sa poriadne sekla:-) ked som precitala nazov , bola som si ista , ze to pridal @kimlo :-)))) mam rada pikantne a snad by som zniesla ....nooooooo...polovicku toho malickeho -najmensieho habanera?:-)))
bozulka
Je to úžasné !!!!!!! @kimlo , si jednotka...pre mňa určite.
@tinca , nie je to až tak veľmi pálivé /aspoň pre mňa/Tieto "lampášiky" som pestovala v kvetináči asi tri roky.Bohužial niekde som si "uložila" semienka a....!
evanaaa
Lampášiky som mala aj ja, ale tuším nebili až tak štiplavé. Ináč, ja skoro všade, kde sa dá, dávam nejaký ten " čípoš", aby to bolo, ak nie pálivé, aspoň trochu pikantné ( môj muž by síce zniesol aj viac, ale ja mám problémový žalúdok, tak menej).
evanaaa
Kimlo a čo s nimi ďalej, ináč, krásna úroda, kedysi som aj ja pestovala, rôzne farby, aj tie čierne, aj zavarila, teraz už nemám, len kúpené a čo som dostala, klasické, som zavarila. Aj sušené sú dobré.
xenoclea
Oooo, milujem papriky, menovite stiplave! Sice mi niekedy slahaju plamene z ust ako drakovi, ale stoji to za to! @Kimlo , tie fotky su nadherne. A to stehienko skusim - uz si zivo predstavujem tu vonu masla a kuriatka...