Dve papričky Red Savina (Capsicum chinense Jacquin) na jedno kuracie stehno. Vôňa a chuť tejto papričky ktorá sa rozvinie v masle je tak Zobraziť celý popisDve papričky Red Savina (Capsicum chinense Jacquin) na jedno kuracie stehno. Vôňa a chuť tejto papričky ktorá sa rozvinie v masle je tak krásna že sa jej vyrovná máločo. Ako veľmi je toto jedlo pálivé je dosť individuálne. Niekto nezje obyčajnú guľatú feferonku, inému ich môžte naložiť ako hlavné jedlo.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stačí tak málo ........
-
2
Habanero vcelku nakrájame na tenko.
-
3
Stehno vykostíme a nakrájame na malé kúsky.
-
4
Na zohriate maslo pridáme časť nakrájenej papričky rozmarín a mäso. Veľmi jemne posolíme.
-
5
Minútu dve to tam poprehadzujeme a necháme prevoniať. Potom pridáme zvyšnú papričku.
-
6
Celé toto voňavé jedlo upravujeme na panvici 5 - 7 minút. Podávame teplé. Tip: ak to chcete vyskúšať ale máte obavu že to bude príliš pálivé, vkladajte si jednotlivé sústa do úst tak aby ste sa jedla nedotýkali perami.
No ale mojich dam radsej len jednu ...no teda polku..
(Capsicum chinense Bhut Jolokia)
zarodili a neviem preco ,ale nikdo ich nechce...
picasaweb.google.com/104901929978439063726/August19201102...
www.chilliweb.cz/fotogalerie/kimlo/...
www.chilliweb.cz/fotogalerie-detaily/kimlo/?idfota=4686_...
@tinca , nie je to až tak veľmi pálivé /aspoň pre mňa/Tieto "lampášiky" som pestovala v kvetináči asi tri roky.Bohužial niekde som si "uložila" semienka a....!