Dusený kaleráb so šampiňónmi na masle (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
zasa jeden z výmyslou , ale chutí to znamenite ..... dobré aj pre vegetarianou , lebo tie ,,fašíročky,, ktomu boli celkom zbytočné
Postup
- potrebné suroviny
- na panvici si roztopíme trochu masla a pridáme trošku oleja
- ked je roztopené pridáme nahrubo postrúhané kaleráby a pokrájané šampiňony
- premiešame osolíme a pridáme čierného korenia , dusíme pod pokrievkou asi 10 minut
- pripravíme si zátrepku ... smotanku zriedime mliekom alebo vodou a pridáme hladkú múku
- tu prilejeme do panvice , premiešame a necháme prejsť varom ... máme hotovo
- kvôli detom som ktomu ešte prirobil ,, minifašíročky ,, ale vôbec ich k tomu nebolo treba ....chutilo to skvelo aj bez nich
- mleté mäso okoreníme drcenou majoránkou a čierným korením , pridáme vajíško a soľ
- pridáme staršie rožky namočené v mlieku alebo vode , pridáme cesnak a premiešame
- tvoril som gulôčky ,ktoré som obalil v strúhanke
- ....tu ich mám za tanier
- osmahnúté na oleji
- a mame obed hotový
- DOBRÚ CHUŤ