Dusené mäso s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou
Autor receptu: dorenika
Pôvodne to mala byť kapustnica ale mojej spolubývajúcej bolo ľúto že taký veľký hrniec na takom malom plamieníku mám tak mi to preložila na najväčší a pustila na plno takže keď som prišla voda nikde a kapusta pripalená až hrôza.Tak som aspoň zachránila mäsko.
5 porcií |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Udusíme si maso nakrájane na kocky.
Do alobalu dáme mrkvu ku ktorej pridáme maslo,soľ,korenie,tymián,kmín a zeleninový vývar a 10 strúčikov cesnaku nelúpaných.Uzavrieme ako kapsičku a dáme piecť na 220 stupňov na 30min.
- Uvarený kafriol zľahka premixujeme a pridáme maslo,syr a korenia a soľ.Keď je mrkva hotová vyberieme upečené cesnaky a vytlačíme ich do kaše.
Dobrú chuť!