Dusené kuracie stehná s cibuľou
Autor receptu: dada777
Chutná a zdravá úprava kuracieho mäsa, cibuľa s kuracím mäsom dá jedlu dobrú chuť.
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Dno hrnca jemne potrieme olejom a prudko v ňom opečieme nasolené kuracie stehná. Po zatiahnutí mäsa pridáme trochu vody a stehná dusíme.
- Medzitým si cibule nakrájame na štrvtinky a tie narežeme na trošku hrubšie pásiky. Po 15 minútach dusenia k mäsu pridáme nakrájanú cibuľu a ďalej dusíme do mäkka.
- Keď je mäso mäkké, vlejeme špaldovú múku a špaldové otruby rozmiešané v troche teplej vody. Necháme ešte krátko prejsť varom a môžeme podávať napr. s varenými zemiakmi.