Dusené králičie pliecko na cestovinách v lahodnej omáčke
Autor receptu: kvietela
Prvýkrát králičie, podarilo sa! :)
5 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Králičie pliecka osmažíme na masle zo všetkých strán, posolíme pokoreníme (ja mám radšej štvorfarebné) a orascujeme. Podlejeme horúcim vývarom (bujónom) a necháme dusiť približne 30 minút.
- Po polhodine prihodíme šampiňóny nakrájané na štvrťky alebo plátky, podľa veľkosti, zelený hrášok a niekoľko vetvičiek tymiánu. Necháme dusiť ešte 10 - 15 minút a medzitým si uvaríme cestoviny podľa prefrencie :)
- Keď je mäsko hotové, vyberieme ho vedľa na tanier a do omáčky vlejeme trocha smotany (ak chcete omáčku hustejšiu, primiešať do smotany trocha škrobu) a prisypeme petržlenovú vňať. Prevaríme, prípadne dochutíme a zmiešame s cestovinami.
- Jeme a oblizujeme sa. Lahôdka! :)