Dusené králičie pliecko na cestovinách v lahodnej omáčke

Autor receptu: kvietela

Prvýkrát králičie, podarilo sa! :)

5 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králičie pliecka osmažíme na masle zo všetkých strán, posolíme pokoreníme (ja mám radšej štvorfarebné) a orascujeme. Podlejeme horúcim vývarom (bujónom) a necháme dusiť približne 30 minút.
  2. Po polhodine prihodíme šampiňóny nakrájané na štvrťky alebo plátky, podľa veľkosti, zelený hrášok a niekoľko vetvičiek tymiánu. Necháme dusiť ešte 10 - 15 minút a medzitým si uvaríme cestoviny podľa prefrencie :)
  3. Keď je mäsko hotové, vyberieme ho vedľa na tanier a do omáčky vlejeme trocha smotany (ak chcete omáčku hustejšiu, primiešať do smotany trocha škrobu) a prisypeme petržlenovú vňať. Prevaríme, prípadne dochutíme a zmiešame s cestovinami.
  4. Jeme a oblizujeme sa. Lahôdka! :)