Dusené kačacie stehná a plnený krk na majoránke (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pečená kačacina bola u nás plánovaná na Štedrý večer...ale rodina sa rozhodla, že príde až druhý deň Vianočný, kačka zostala v marazničke..a keďže sa nepiekla podľa plánu, celú som ju rozkrájala na porcie..stehná a krídla som upiekla dnes na obed a nechala som si krásne prsia, ktoré urobím dodatočne..z drobkov som urobila vynikajúci vývar..našla som aj trošku poškodený krk a tak som sa dala na krajčírsvo a celý krk som poplátala a naplnila..

4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. kačacie stehná aj krídla som poriadne umyla, osušila a na kačacej masti som opiekla zo všetkých strán na panvici..
  2. na hlbšiu panvicu som dala výpek, cibuľu pokrájanú na štvrtky a cesnak som rozobrala, umyla a celý aj so šupkami hodila na masť...orestovala..
  3. pridala som opečené kačacie stehná a krídla...osolila, okorenila a posypala červenou mletou paprikou..
  4. posypala som ich celou rascou..
  5. posypala doma pestovanou a usušenou majoránkou, ktorá má celkom inú chuť, ako kúpená v obchode..pridala som 3 lyžice paradajkový pretlak a podliala vodou..iba malým množstvom..zakryté som pomaly dusila a vždy podliala troškou vody..
  6. a pustila som sa do krajčírskej práce...bielou niťou som poplátala roztrhanú kačaciu kožu z krku..pripravila som si pečienky, ktoré som pokrájala na drobno a opiekla ich na malom množstve kačacej masti s jednou pokrájanou cibuľou.,.
  7. rohlík som pokrájala, pridala som opečené pečienky, vajce, soľ korenie a všetko zmiešala..
  8. kačací krk som naplnila...
  9. a otvor som zašila...celkom pekný krk mala moja kačka...
  10. naplnený krk som pridala k pečiacemu mäsu... ten už veľa času nepotrebuje, tak sa súčasne naraz upieklo všetko..ešte som omáčku dochutila a odstavila zo sporáka..
  11. knedlík som dnes nerobila, lebo som mala od Vianoc 2 kusy zmrazené, takže som ich iba prihriala...robila som ale červenú kapustu podľa receptu@sovka62...vynikajúci recept...a už som všetko iba naservírovala na taniere a prejem dobrú chuť.
  12. K nedeľnému obedu už tradične u nás patrí aj zákusok..dnes máme orieškovo-marhuľové rezy..