Dusené bravčové líčka
Dusené bravčové líčka s kalerábovou omáčkou a so zemiakmi
Autor receptu: redakcia
|
5 porcií |
180 minút príprava |
Postup- Líčka: Bravčové líčka osolíme, dáme na panvicu trochu oleja a opečieme ich z oboch strán dozlatista, potom odložíme.
- V tej istej panvici opečieme nakrájanú cibuľu a mrkvu s tymianom, potom pridáme líčka, vývar a udržiavame vysoký plameň, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Na slabom plameni dusíme domäkka.
- Ak máme doma vákuovačku alebo sous vide prístroj, tak líčka zavákuujeme a pri 80 stupňoch varíme 8 hodín.
- Kaleráb: Na panvici orestujeme nakrájanú cibuľu
a cesnak, pridáme nakrájaný kaleráb a všetko varíme domäkka. Potom rozmixujeme a precedíme. Dochutíme soľou, korením, octom, ktorý sme zredukovali na polovicu, a cukrom.
- Zemiaky: Zemiaky pripravíme deň vopred. Ošúpeme ich a nakrájame čo najtenšie, potom polejeme rozpusteným maslom a dobre premiešame. Nakrájané zemiaky poukladáme do hlbokého plechu a každú vrstvu dochutíme.
- Plech prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov, kým zemiaky nie sú mäkké. Potom vyberieme z rúry, na alobal položíme plech alebo dosku, ktorá sa práve zmestí do plechu pod ním, a zaťažíme. Cez noc necháme v chladničke.
- Zelený olej pripravíme tak, že olej zohrejeme, pridáme doň bylinky
a dobre rozmixujeme. Prepeličie vajíčka varíme 3 minúty.
- Na taniere dáme líčka, zemiaky, kalerábovú omáčku, rozkrojené prepeličie vajíčka, pokvapkáme olejom a môžeme ozdobiť napríklad kôprom.
|