Dusené bravčové líčka

Dusené bravčové líčka s kalerábovou omáčkou a so zemiakmi

Autor receptu: redakcia

5
porcií
180 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Líčka: Bravčové líčka osolíme, dáme na panvicu trochu oleja a opečieme ich z oboch strán dozlatista, potom odložíme.
  2. V tej istej panvici opečieme nakrájanú cibuľu a mrkvu s tymianom, potom pridáme líčka, vývar a udržiavame vysoký plameň, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Na slabom plameni dusíme domäkka.
  3. Ak máme doma vákuovačku alebo sous vide prístroj, tak líčka zavákuujeme a pri 80 stupňoch varíme 8 hodín.
  4. Kaleráb: Na panvici orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájaný kaleráb a všetko varíme domäkka. Potom rozmixujeme a precedíme. Dochutíme soľou, korením, octom, ktorý sme zredukovali na polovicu, a cukrom.
  5. Zemiaky: Zemiaky pripravíme deň vopred. Ošúpeme ich a nakrájame čo najtenšie, potom polejeme rozpusteným maslom a dobre premiešame. Nakrájané zemiaky poukladáme do hlbokého plechu a každú vrstvu dochutíme.
  6. Plech prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov, kým zemiaky nie sú mäkké. Potom vyberieme z rúry, na alobal položíme plech alebo dosku, ktorá sa práve zmestí do plechu pod ním, a zaťažíme. Cez noc necháme v chladničke.
  7. Zelený olej pripravíme tak, že olej zohrejeme, pridáme doň bylinky a dobre rozmixujeme. Prepeličie vajíčka varíme 3 minúty.
  8. Na taniere dáme líčka, zemiaky, kalerábovú omáčku, rozkrojené prepeličie vajíčka, pokvapkáme olejom a môžeme ozdobiť napríklad kôprom.