Dusená zelenina

Dusená zelenina s čiernymi ríbezľami

Autor receptu: alena45

Je tu už množstvo podobných jedál, tak snáď niekto vyskúša aj takúto verziu. Bolo to náhle vnuknutie.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zeleninu nakrájame na približne rovnaké kúsky, tekvica môže byť trochu väčšia, lebo rýchlejšie zmäkne. Pridáme ríbezle, tie môžu byť čerstvé, mrazené, aj sušené. Jemne osolíme, posypeme trochou rozmarínu, položíme kúsky masla, kto chce, môže dať olej.
  2. Vložíme zakryté do rúry na 20 minút na 180 stupňov, asi 10 minút ešte pečieme odkryté, ak by zelenina pustila viac šťavy, inak dusíme do mäkka.
  3. Podávame ako prílohu k mäsovým jedlám, ja som si túto prílohu dala k vyprážanému kaprovi.